Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Conferinta de lansare a proiectului „Dezvoltarea resurselor umane în 19 comunități rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”

Publicat la 11/09/2014
pscr2_conf_init_11sep14_0107

Fundatia Romtens a organizat, in data de 11 septembrie 2014, Conferinta de lansare a proiectului „Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”. Evenimentul a avut loc in Bucuresti, la hotel Marshal Garden, sala Panoramic 1, si a inclus si o scurta conferinta de presa.

Fundatia Romtens, in colaborare cu partenerii sai – Departamentul de Medicina Experimentala, Universitatea de Studii din Perugia – Italia, SC. DAD Expertise SRL, SC Euro DSM Management si Consultanta SRL si Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana, işi propune ca, prin intermediul acestui proiect, sa contribuie in mod activ la dezvoltarea sustenabila a resurselor umane din mediul rural precum şi la educarea acestora, in ceea ce priveşte sanatatea individuala şi sanatatea in raport cu locul de munca.

Proiectul se desfasoara in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, in 19 comunitati rurale, la nivelul a 19 judete din trei regiuni de dezvoltare: Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia, şi abordeaza doua domenii in care Fundatia Romtens a derulat proiecte in ultimii 15 ani şi anume, „dezvoltarea comunitara” şi „promovarea sanatatii la locul de munca”. Aceasta abordare include mai multe tipuri de activitati specifice, dintre care mentionam: furnizarea de programe de formare profesionala (Manager de proiect, Manager resurse umane, Inspector resurse umane, Competente antreprenoriale, Inspector SSM, Specialist SSM), organizarea unui curs de calificare (Lucrator in comert), organizarea de sesiuni individuale si colective de consiliere, campanii de informare si constientizare pe teme legate de promovarea sanatatii şi promovarea sanatatii la locul de munca, elaborarea si diseminarea de ghiduri de dezvoltare rurala, organizarea de vizite de studiu, vizite de intrare in parteneriat, evenimente de promovare a proiectului si de diseminare a rezultatelor acestuia etc.

Activitatile prevazute in cadrul proiectului sunt dedicate mai multor categorii de persoane din cele 19 comune identificate si integrate in proiect, printre care se numara manageri, angajati, someri, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, persoane inactive, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, dar si populatia in ansamblul ei. Astfel, prin implementarea acestor activitati, se urmareste imbunatatirea accesului la ocupatii non-agricole pentru 740 de persoane, cresterea competentelor profesionale in domenii non-agricole pentru 630 de persoane, precum si facilitarea integrarii pe piata muncii a 135 de persoane. Printre rezultatele activitatilor de informare si promovare se regasesc 19 targuri de sanatate si 19 caravane locale organizate in vederea promovarii unui stil de viata sanatos si a importantei respectarii normelor de sanatate si securitate la locul de munca.

Conferinta face parte din evenimentele planificate pentru diseminarea informatiilor si promovarea proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”, contract de finantare cu numarul de identificare POSDRU/135/5.2/S/126095. Conferinta se adreseaza reprezentantilor autoritatilor publice, reprezentatilor autoritatilor locale, expertilor din domeniile sanatatii (medicina muncii, sanatate publica, alte specializari medicale etc.) si SSM (Sanatatea si Securitatea Muncii), managerilor din intreprinderi din mediul rural, angajatilor din mediul rural, dar si reprezentantilor sindicatelor si patronatelor, in general.

***

Fundatia Romtens este o organizatie neguvernamentala, non-profit, al carei scop principal este acela de a spori performantele individuale si colective a cat mai multor angajati romani si europeni. in acelasi timp, organizatia isi propune, la nivel national, ameliorarea starii de sanatate a populatiei, in raport cu mediul de munca, prin promovarea sanatatii la locul de munca. infiintata in anul 1998, Fundatia Romtens isi desfasoara activitatea prin implementarea de proiecte care vizeaza un transfer continuu de cunostinte si solutii inovatoare, dinspre partenerii internationali catre partenerii si beneficiarii serviciilor sale.

Pentru informatiii suplimentare, va rugam sa vizitati website-ul fundatiei, la adresa: www.romtens.ro.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare:

Cristina Rotaru

Expert informare, Fundatia Romtens

E-mail: cristina.rotaru@romtens.ro

Telefon: 0722.362.361, 021.637.30.02