Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Servicii de informare si consiliere

Harta interactiva
Pentru detalii privind activitatile desfasurate in comunele din proiect, dati click pe numele acestora.
informare2

Activitatile de informare si consiliere in cariera si consiliere profesionala, se numara printre principalele activitati ale proiectului PSCR2, desfasurate la nivel local, care au debutat imediat dupa operationalizarea Centrelor Locale de Proiect.

Coordonate de Asociatia Europeana pentru Dezvoltare Umana (AEDU), furnizor autorizat de servicii pentru stimularea fortei de munca, impreuna cu Fundatia Romtens, sesiunile de furnizare de servicii de informare si consiliere in cariera preced derularea cursurilor de formare profesionala si oferirea serviciilor de mediere a persoanelor inactive in vederea inserarii acestora pe piata muncii.

Desfasurate atat colectiv, cat si individual, sesiunile de informare si consiliere in cariera se adreseaza grupului tinta al proiectului constituit din manageri, angajati, persoane inactive, someri, persoane in cautarea unui loc de munca, persoane angajate in agricultura de subzistenta din mediul rural. Ultimele categorii mentionate beneficiaza, in cadrul proiectului, si de servicii de consiliere profesionala.

Definirea metodologiei si a planului de informare si consiliere in cariera si consiliere profesionala si elaborarea materialelor de informare sunt realizate in functie de specificul grupului tinta. Aceste subactivitati, precum si recrutarea si gestionarea grupului tinta care participa la sesiunile de informare si consiliere, revin Asociatiei Europeana pentru Dezvoltare Umana care, la finalizarea acestor activitati, va elabora un raport de monitorizare si evaluare a sesiunilor sustinute.

Prin intermediul sesiunilor de informare si consiliere in cariera si consiliere profesionala, proiectul urmareste cresterea gradului de constientizare, la nivelul populatiei abordate, asupra avantajelor formarii profesionale si obtinerii unei calificari.