Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Targul de Sanatate revine in comuna Munteni, judetul Galati

Publicat la 07/10/2015
ts_munteni_10102015-8--2

Locuitorii comunei Munteni din judeţul Galaţi, vor beneficia, pentru a doua oară în acest an, de analize gratuite oferite în cadrul Târgului de Sănătate desfăşurat în comună, în data de 10 octombrie. Evenimentul este organizat de Fundaţia Romtens în cadrul proiectului “Dezvoltarea resurselor umane în 19 comunităţi rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”.

Târgul de sănătate, activitate ce face parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a sănătăţii individuale desfăşurată de Fundaţia Romtens la nivelul a 19 comunităţi rurale din Regiunile Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia, revine în comuna Munteni, în data de 10 octombrie.

În cadrul evenimentului, echipa de cadre medicale voluntare, formată dintr-un medic de familie şi două asistente medicale, va efectua pentru locuitorii din comuna Munteni, dar şi din comunele limitrofe, analize de sânge pentru stabilirea valorii glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor. Rezultatele acestor analize vor fi oferite pe loc şi interpretate de medicul de familie prezent care va oferi, în funcţie de acestea, informaţii şi sfaturi privind starea de sănătate. Totodată, participanţii la Târgul de Sănătate vor beneficia şi de evaluări neinvazive ce constau în măsurarea tensiunii arteriale, înălţimii şi greutăţii.

Prin campania de promovare a sănătăţii pe care o desfăşoară, Fundaţia Romtens îşi doreşte să contribuie într-un mod eficient la educarea populației din mediul rural cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos. Astfel, paralele cu oferirea de analizele gratuite, organizatorii desfăşoară, în cadrul evenimentului, şi activităţi de informare-educare. Acestea constau în distribuirea, în rândul participanţilor, de materiale scrise cu informaţii utile privind anumite boli şi afecţiuni (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, diabetul) dar şi igiena personală.

Obiectivul major al acestei campanii îl reprezintă creșterea nivelului de informare şi de conștientizare a membrilor comunităților rurale cu privire la impactul pe care stilul de viață îl poate avea asupra stării de sănătate. Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, eliminarea factorilor de risc şi monitorizarea unor parametri de evaluare a sănătăţii reprezintă elemente cheie ce pot conduce la îmbunătăţirea stării individuale de sănătate.

În cadrul târgului organizat de Fundaţia Romtens în comuna Munteni, în data 25 aprilie, au fost prezente 150 de persoane.

Fundaţiei Romtens care se bucură, Iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine în acest demers, de sprijinul Primăriei Munteni. Pentru mai multe informaţii despre campanie şi despre proiect, puteţi contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dl George STÂNGĂ la tel 0749.087.216, sau reprezentantul Fundaţiei Romtens, dna Cristina ROTARU, Expert informare, la tel. 021.637.30.02.