Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Targ de sanatate, comuna Banesti, judetul Prahova

Publicat la 14/07/2015
16_ts_banesti_200615-67

Locuitorii din comuna Băneşti, judeţul Prahova, vor beneficia de analize gratuite pentru stabilirea nivelului glicemiei, trigliceridelor şi colesterolului şi de evaluarea tensiunii arteriale în cadrul Târgului de Sănătate desfăşurat în comună, în data de 17 iulie 2015. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în 19 Comunităţi Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!” şi implementat de Fundaţia Romtens şi partenerii săi, la nivelul a 19 comunităţi rurale din 19 judeţe.

Târgul de Sănătate este un eveniment care se adresează publicului general prin intermediul căruia, organizatorii doresc informarea și educarea populației din mediul rural, în ceea ce priveşte abordarea unui stil de viață sănătos. Creşterea nivelului de informare şi de conștientizare a membrilor comunității cu privire la importanța și impactul stilului de viață asupra sănătății și cu privire la importanța monitorizării unor parametri cheie în evaluarea stării de sănătate este obiectivul major urmărit de organizatori.

Printre activităţie Târgului de Sănătate se regăsesc efectuarea unor măsurători invazive (pentru stabilirea glicemiei, colesterolului, trigliceridelor) şi a unor măsurători neinvazive (măsurarea înălţimii, greutăţii şi tensiunii arteriale), precum şi sesiuni de informare individuale și de conştientizare a importanţei monitorizării unor parametri cheie și menținerii unei bune stări de sănătate.

Târgul de Sănătate organizat în comuna Băneşti, judeţul Prahova, reprezintă totodată şi o bună oportunitate de a primi informaţii şi sfaturi privind îmbunătăţirea stării individuale de sănătate oferite de specialişti în domeniul promovării sănătăţii. Prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc ce conduc la apariţia acestora, sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul târgului şi care se regăsesc şi în materialele informative scrise şi audio-video ce vor fi diseminate de organizatori în rândul participanţilor.

Iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine Fundaţiei Romtens care se bucură, în acest demers, de sprijinul Primăriei Băneşti.

Pentru mai multe informaţii despre campanie şi despre proiect, puteţi contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dna Daniela DUMITRU la tel 0735.550.779, sau reprezentantul Fundaţiei Romtens – Cristina ROTARU, Expert informare, la tel. 021.637.30.02.