Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Analize gratuite pentru locuitorii comunei Chiselet, judetul Calarasi

Publicat la 21/07/2015
sany1700

Peste 100 de locuitori ai comunei Chiselet au beneficiat de evaluare gratuita a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor si colesterolului, in cadrul Targului de Sanatate organizat in comuna, in data de 20 iulie 2015. Evenimentul face parte din activitatile proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”.

Targul de Sanatate organizat in comuna Chiselet, judetul Calarasi, face parte dintr-o serie de 19 astfel de evenimente organizate in comunele incluse in proiectul amintit si a reprezentat o buna oportunite pentru cei prezenti de a primi informatii si sfaturi privind imbunatatirea starii individuale de sanatate oferite de mediciul de familie si asistenţi medicali. Prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viata sanatos si eliminarea factorilor de risc ce conduc la aparitia acestora,  sunt doar cateva dintre temele care au fost abordate in cadrul targului si care s-au regasit in materialele informative diseminate de organizatori in randul participantilor.

Targul de Sanatate a inclus, alaturi de activitatile medicale, concretizate in efectuarea unor masuratori invazive (glicemie, colesterol, trigliceride) si a unor masuratori neinvazive (inaltime, greutate, tensiune arteriala) si activitati adresate copiilor care au primit sfaturi despre igiena personala si alimentatia sanatoasa si care au avut posibilitatea de a participa la un concurs de desen pe aceaste teme.

Initiativa organizării acestui eveniment apartine Fundatiei Romtens care s-a bucurat, in acest demers, de sprijinul Primariei Chiselet.

Pentru mai multe informatii despre campanie si despre proiect, puteti contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dna Liliana PESTRITU la tel 0762633429, sau reprezentantul Fundatiei Romtens – Cristina ROTARU, Expert informare, la tel. 021.637.30.02.