Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Targ de Sanatate, comuna Gaiseni

Publicat la 07/05/2015
ts_gaiseni_09052015_dsc_0028--2

Locuitorii comunei Gaiseni din judetul Giurgiu vor beneficia de evaluare gratuita a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor, colesterolului, inaltimii si indicelui de masa corporala in cadrul Targului de Sanatate desfasurat in comuna, in data de 9 mai 2015. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!” si implementat de Fundatia Romtens la nivelul a 19 comunitati rurale din 19 judete.

Targul de Sanatate este un eveniment de mare amploare, dedicat publicului general, prin intermediul caruia, organizatorii doresc sa atraga atentia asupra importantei adoptarii unui stil de viata sanatos si monitorizarii unor parametri cheie in evaluarea starii de sanatate, in vederea mentinerii unei bune stari de sanatate.

Desfasurat intr-un cadru relaxat, lipsit de rigorile activitatilor derulate intr-un cabinet medical, Targul de Sanatate reprezinta o buna oportunite pentru cei prezenti, de a primi informatii si sfaturi privind imbunatatirea starii individuale de sanatate oferite de medici de familie, asistenti si specialisti in domeniul promovarii sanatatii. Prevenirea anumitor boli, prin adoptarea unui stil de viata sanatos si eliminarea factorilor de risc ce conduc la aparitia acestora, sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul targului si care se regasesc in materialele informative ce vor fi diseminate de organizatori in randul participantilor.

Alaturi de sesiunile de informare-educare, printre activitatile Targului de Sanatate se vor regasi si cele medicale, concretizate in efectuarea unor masuratori invazive (glicemie, colesterol, trigliceride) si a unor masuratori neinvazive (inaltime, greutate, tensiune arteriala). La acestea, se adauga activitatile adresate copiilor desfasurate intr-un spatiu special amenajat, unde acestia vor primi sfaturi despre igiena personala si alimentatia sanatoasa si, totodata, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri de desen si colorat.

Initiativa organizarii acestui eveniment, parte dintr-o campanie mai ampla de promovoare a sanatatii in mediul rural, apartine Fundatiei Romtens care se bucura, in acest demers, de sprijinul Primariei Gaiseni.

Pentru mai multe informatii despre campanie si despre proiect, puteti contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dna Catalina DRAGOMIR la tel. 0735.053.894, sau reprezentantul Fundatiei Romtens – Cristina ROTARU, Expert informare, la tel. 0722.362.361, 021.637.30.02.