Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Campanie de promovare a unui stil de viata sanatos - Targ de Sanatate in comuna Aita Mare, judetul Covasna

Publicat la 16/01/2015
dsc_0025

Locuitorii comunei Aita Mare vor beneficia de evaluare gratuita a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor, colesterolului, inaltimii si indicelui de masa corporala in cadrul Targului de Sanatate organizat in comuna, in data de 18 ianuarie 2015. Evenimentul face parte din activitatile proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”.

Targul de Sanatate este un eveniment de mare amploare, dedicat publicului general, in cadrul caruia se dorește atragerea și educarea populației in sensul adoptarii unui stil de viața sanatos, prin oferirea de sesiuni de informare individuale și constientizarea importantei monitorizarii și menținerii unei bune stari de sanatate. Cadrul este unul relaxat, lipsit de rigorile activitaților derulate intr-un cabinet medical, dar care are rolul de a crește nivelul de informare si de conștientizare a membrilor comunitații cu privire la importanța și impactul stilului de viața asupra sanatații și cu privire la importanța monitorizarii unor parametri cheie in evaluarea starii de sanatate.

Targul de Sanatate organizat in comuna Aita Mare, judetul Covasna, face parte dintr-o serie de 19 astfel de evenimente organizate in comunele proiectului amintit si reprezinta o buna oportunite pentru cei prezenti de a primi informatii si sfaturi privind imbunatatirea starii individuale de sanatate oferite de medici de familie, asistenti si specialisti in domeniul promovarii sanatatii. Prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viata sanatos si eliminarea factorilor de risc ce conduc la aparitia acestora,  sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul targului si care se regasesc in materialele informative ce vor fi diseminate de organizatori in randul participantilor.

Printre activitatile Targului de Sanatate se vor regasi cele de informare-educare posibile prin intermediul materialelor scrise si audio-video utilizate in cadrul targului si, de asemenea, oferite de un medic de familie, precum si cele medicale, concretizate in efectuarea unor masuratori invazive (glicemie, colesterol, trigliceride) si a unor masuratori neinvazive (inaltime, greutate, tensiune arteriala). La acestea, se adauga activitatile adresate copiilor desfasurate intr-un spatiu special amenajat. Copiii vor primi sfaturi despre igiena personala si alimentatia sanatoasa si, totodata, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri de desen, colorat sau intreceri sportive.

Initiativa organizarii acestui eveniment apartine Fundatiei Romtens care se bucura, in acest demers, de sprijinul Primariei Aita Mare.

Pentru mai multe informatii despre campanie si despre proiect, puteti contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dna Erika KISGYORGY la tel 0720013331, sau reprezentantul Fundatiei Romtens – Cristina ROTARU, Expert informare, la tel. 0722.362.361, 021.637.30.02.