Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Targ de sanatate pentru locuitorii comunei Catina, judetul Buzau

Publicat la 20/03/2015
sany9288--3

Locuitorii comunei Catina vor beneficia de evaluare gratuita a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor, colesterolului, inaltimii si indicelui de masa corporala in cadrul Targului de Sanatate desfasurat in comuna, in data de 28 martie. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!” si implementat de Fundatia Romtens la nivelul a 19 comunitati rurale din 19 judete.

Targul de Sanatate este un eveniment de mare amploare, dedicat publicului general, in cadrul caruia se doreste atragerea si educarea populatiei in sensul adoptarii unui stil de viata sanatos, prin oferirea de sesiuni de informare individuale si constientizarea importantei monitorizarii si mentinerii unei bune stari de sanatate. Cadrul este unul relaxat, lipsit de rigorile activitatilor derulate intr-un cabinet medical, dar care are rolul de a creste nivelul de informare si de constientizare a membrilor comunitatii cu privire la importanta si impactul stilului de viata asupra sanatatii si cu privire la importanta monitorizarii unor parametri cheie in evaluarea starii de sanatate.

Targul de Sanatate organizat in comuna Catina, judetul Buzau, reprezinta o buna oportunitate pentru cei prezenti de a primi informatii si sfaturi privind imbunatatirea starii individuale de sanatate oferite de medici de familie, asistenti si specialisti in domeniul promovarii sanatatii. Prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viata sanatos si eliminarea factorilor de risc ce conduc la aparitia acestora,  sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul targului si care se regasesc in materialele informative ce vor fi diseminate de organizatori in randul participantilor.

Printre activitatile Targului de Sanatate se vor regasi cele de informare-educare posibile prin intermediul materialelor scrise si audio-video utilizate in cadrul targului si, de asemenea, oferite de un medic de familie, precum si cele medicale, concretizate in efectuarea unor masuratori invazive (glicemie, colesterol, trigliceride) si a unor masuratori neinvazive (inaltime, greutate, tensiune arteriala). La acestea, se adauga activitatile adresate copiilor desfasurate intr-un spatiu special amenajat. Copiii vor primi sfaturi despre igiena personala si alimentatia sanatoasa si, totodata, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri de desen, colorat.

Initiativa organizarii acestui eveniment apartine Fundatiei Romtens care se bucura, in acest demers, de sprijinul Primariei Catina.

Pentru mai multe informatii despre campanie si despre proiect, puteti contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dna Felicia PARASCHIV la tel 0748.648.348, sau reprezentantul Fundatiei Romtens – Cristina ROTARU, Expert informare, la tel. 0722.362.361, 021.637.30.02.