Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Harta interactiva
Comuna Gaiseni, judetul Giurgiu
Harta interactiva
Pentru detalii privind activitatile desfasurate in comunele din proiect, dati click pe numele acestora.

Gaiseni

Locul unde exista atata frumusete nascuta din plamada vremurilor trecute si prezente.

Situata in Campia Gavanu-Burdea, comuna Gaiseni are in componenta ei satele Gaiseni, Carpenisu, Cascioarele si Podul Popa Nae. Marginita de raurile Arges si Sabar, comuna este incojurata de paduri dese de foioase perfecte pentru vanatoare si pescuit.

Adresa web a primariei Gaiseni: www.comunagaiseni.ro

Consiliere

Sesiunile de informare si consiliere profesionala si consiliere in cariera se adreseaza atat managerilor, angajatilor cat si persoanelor inactive care fac parte din grupul tinta al proiectului PSCR2.

Coordonatorul activitatii de informare si consiliere este Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana. Aceasta activitate presupune furnizarea de servicii precum: informarea cu privire la oferta pentru dezvoltarea profesionala si personala din cadrul proiectului; inscrierea in programul de consiliere privind cariera; identificarea prioritatilor de dezvoltare profesionala;  evidentierea competentelor profesionale si a nivelului educational; realizarea istoricului profesional; consultarea diferitelor tipuri de profile ocupationale ce pot constitui oportunitati pe piata muncii din regiune; stabilirea compatibilitatii dintre nivelul formarii profesionale, aspiratiile persoanei si oportunitatile de ocupare pe piata muncii; evaluarea si integrarea datelor in formularul de recomandare privind oportunitati de inscriere in masurile integrate din cadrul proiectului.

Sesiuni de consiliere individuala si colectiva au avut loc in comuna Gaiseni in luna septembrie 2014.

Cursuri de formare profesionala

Prin programele de formare profesionala, proiectul PSCR2 urmareste cresterea competentelor profesionale in domenii non agricole, pentru managerii si angajatii din cele 19 comune din regiunile de implementare a proiectului. Cursurile de formare profesionala, coordonate de Fundatia Romtens, se desfasoara in colaborare cu cei trei parteneri nationali si sunt acreditate ANC.

Angajatii si managerii din comuna Gaiseni beneficiaza, in cadrul proiectului PSCR2, de doua cursuri de formare profesionala, organizate de Fundatia Romtens pentru:
- Manager resurse umane, desfasurat in perioada 2 - 6 martie 2015, adresat managerilor si angajatilor cu studii superioare, (Album foto)
- Competente antreprenoriale, desfasurat in perioada 8 - 12 iunie 2015, adresat managerilor si angajatilor cu studii medii. (Album foto)

Mediere

Activitatea de mediere, coordonata de Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana, se adreseaza persoanelor inactive din cele 19 comunitati rurale, care au beneficiat de servicii de informare, consiliere si formare, scopul fiind inserarea acestora pe piata muncii.

Serviciile furnizate in cadrul acestui pachet de activitati presupun: evaluarea competentelor profesionale, a nivelului educational si a istoricului profesional, informarea privind oportunitatile de angajare pe piata muncii din regiune; stabilirea compatibilitatii dintre nivelul formarii profesionale, aspiratiile persoanei si oportunitatile de ocupare pe piata muncii; consolidarea deprinderilor privind metode si tehnici de cautare a unui loc de munca; insotirea beneficiarului la interviuri, in vederea accesarii ofertei ocupationale identificate. Sesiuni de mediere au avut  loc si in comuna Gaiseni.

Targ de sanatate

Targul de Sanatate face parte din Campania de promovoare a sanatatii desfasurata in cadrul proiectului PSCR2 si coordonata de Fundatia Romtens.

Evenimentul presupune activitati de informare si promovare a unui stil de viata sanatos, prin distribuirea de materiale informative si promotionale in randul populatiei din mediul rural, dar si de realizare gratuita de analize pentru participanti (glicemie, trigliceride si colesterol).

Fundatia Romtens, in colaborare cu primaria comunei Gaiseni, a organizat Targul de Sanatate pentru locuitorii din comuna, in data de 9 mai 2015. (Album foto)

Caravana SSM

Caravanele locale de Sanatatea si Securitatea in Munca sunt organizate in intreprinderi si gospodarii agricole individuale identificate in mediul rural, la nivelul celor 19 comunitati implicate in proiect.

Sesiunile de informare desfasurate in cadrul Caravanelor SSM, parte integranta a Campaniei de promovare a sanatatii, urmaresc prevenirea accidentelor si a anumitor boli profesionale.

Caravana locala de SSM a avut loc in comuna Gaiseni, si comunele limitrofe, in perioada 1 - 3 octombrie 2015. (Album foto)

Vizite de studiu

Vizitele de studiu fac parte din pachetul de activitati care vizeaza infiintarea si dezvoltarea retelelor si parteneriatelor pentru facilitarea schimbului si integrarii bunelor practici. Coordonate de partenerul transnational al proiectului PSCR2, vizitele de studiu vor avea loc in intreprinderi din mediul rural din Italia.

Expertul local din comuna Gaiseni, impreuna cu un manager si un angajat, selectati din randul participantilor la cursurile de formare profesionala, in urma unui proces de evaluare, au participat la aceste vizite.

Vizita de studiu 1 -  25 - 29 mai 2015 (Album foto)

Vizita de studiu 2 -

Vizita de studiu 3 - 6 - 10 iulie 2015 (Album foto)