Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”

Dezvoltarea resurselor umane in 19 comunitati rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2  POSDRU/135/5.2/S/126095

Harta interactiva
Comuna Banesti, judetul Prahova
Harta interactiva
Pentru detalii privind activitatile desfasurate in comunele din proiect, dati click pe numele acestora.

Banesti

Investind in oameni, investim in viitorul comunei!

Comuna Banesti, formata din satele Urleta si Banesti, este situata in judetul Prahova, in apropierea municipiul Ploiesti.

La intrarea in comuna se afla monumentul istoric Aurel Vlaicu, amplasat in locul in care, la 13 septembrie 1913, pionerul aviatiei romanesti s-a prabusit incercand traversarea Muntilor Carpati.

Comuna Banesti pastreaza inca o bogata zestre de cultura traditionala, indeosebi cantece si dansuri populare, datini si obiceiuri, concretizate prin infiintarea ansamblului folcloric „Floare de Cires”. A devenit, de asemenea, o traditie locala, organizarea si desfasurarea mai multor evenimente culturale in comuna, precum Festivalul Cireselor si Festivalul Toameni.

Printre personalitatile legate de comuna Banesti, se regasesc poetul simbolist Simion Stolnicu, scriitorul Sorin Stoica si dirijorul Marin Constantin.

Adresa web a primariei Banesti: http://www.primaria.banesti.ro

Consiliere

Sesiunile de informare si consiliere profesionala si consiliere in cariera se adreseaza atat managerilor, angajatilor cat si persoanelor inactive care fac parte din grupul tinta al proiectului PSCR2.

Coordonatorul activitatii de informare si consiliere este Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana. Aceasta activitate presupune furnizarea de servicii precum: informarea cu privire la oferta pentru dezvoltarea profesionala si personala din cadrul proiectului; inscrierea in programul de consiliere privind cariera; identificarea prioritatilor de dezvoltare profesionala;  evidentierea competentelor profesionale si a nivelului educational; realizarea istoricului profesional; consultarea diferitelor tipuri de profile ocupationale ce pot constitui oportunitati pe piata muncii din regiune; stabilirea compatibilitatii dintre nivelul formarii profesionale, aspiratiile persoanei si oportunitatile de ocupare pe piata muncii; evaluarea si integrarea datelor in formularul de recomandare privind oportunitati de inscriere in masurile integrate din cadrul proiectului.

Sesiuni de consiliere individuala si colectiva au avut loc in comuna Banesti in perioada  octombrie 2014.

Cursuri de formare profesionala

Prin programele de formare profesionala, proiectul PSCR2 urmareste cresterea competentelor profesionale in domenii non agricole, pentru managerii si angajatii din cele 19 comune din regiunile de implementare a proiectului. Cursurile de formare profesionala, coordonate de Fundatia Romtens, se desfasoara in colaborare cu cei trei parteneri nationali si sunt acreditate ANC.

Angajatii si managerii din comuna Banesti beneficiaza, in cadrul proiectului PSCR2, de doua cursuri de formare profesionala, organizate de Fundatia Romtens pentru:
- Manager de proiect, desfasurat in perioada 20 - 24 octombrie 2014, adresat managerilor si angajatilor cu studii superioare, (Album foto)
- Inspector Securitatea si Sanatatea in Munca, desfasurat in perioada 4 - 8 mai 2015, adresat managerilor si angajatilor cu studii medii (Album foto).

Mediere

Activitatea de mediere, coordonata de Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana, se adreseaza persoanelor inactive din cele 19 comunitati rurale, care au beneficiat de servicii de informare, consiliere si formare, scopul fiind inserarea acestora pe piata muncii.

Serviciile furnizate in cadrul acestui pachet de activitati presupun: evaluarea competentelor profesionale, a nivelului educational si a istoricului profesional, informarea privind oportunitatile de angajare pe piata muncii din regiune; stabilirea compatibilitatii dintre nivelul formarii profesionale, aspiratiile persoanei si oportunitatile de ocupare pe piata muncii; consolidarea deprinderilor privind metode si tehnici de cautare a unui loc de munca; insotirea beneficiarului la interviuri, in vederea accesarii ofertei ocupationale identificate.

Sesiuni de mediere vor avea loc si in comuna Banesti.

Targ de sanatate

Targul de Sanatate face parte din Campania de promovoare a sanatatii desfasurata in cadrul proiectului PSCR2 si coordonata de Fundatia Romtens.

Evenimentul presupune activitati de informare si promovare a unui stil de viata sanatos, prin distribuirea de materiale informative si promotionale in randul populatiei din mediul rural, dar si de realizare gratuita de analize pentru participanti (glicemie, trigliceride si colesterol).

Fundatia Romtens, in colaborare cu primaria comunei Albesti, a organizat Targul de Sanatate pentru locuitorii din comuna in data de 20 iunie 2015 (Album foto).

Caravana SSM

Caravanele locale de Sanatatea si Securitatea in Munca sunt organizate in intreprinderi si gospodarii agricole individuale identificate in mediul rural, la nivelul celor 19 comunitati implicate in proiect.

Sesiunile de informare desfasurate in cadrul Caravanelor SSM, parte integranta a Campaniei de promovare a sanatatii, urmaresc prevenirea accidentelor si a anumitor boli profesionale.

Perioada de desfasurare a Caravanei locale de SSM nu a fost inca stabilita.

Vizite de studiu

Vizitele de studiu fac parte din pachetul de activitati care vizeaza infiintarea si dezvoltarea retelelor si parteneriatelor pentru facilitarea schimbului si integrarii bunelor practici. Coordonate de partenerul transnational al proiectului PSCR2, vizitele de studiu vor avea loc in intreprinderi din mediul rural din Italia.

Expertul local din comuna Banesti, impreuna cu un manager si un angajat, selectati din randul participantilor la cursurile de formare profesionala, in urma unui proces de evaluare, vor participa la aceste vizite.

Vizitele de studiu s-au desfasurat in perioadele

25-29 mai 2015, Perugia - Montefalco (Album foto)

6-10 iulie, Perugia - Siena